Tuncay Güney’in 2001 yılında polise verdiği ifadeler, sanık avukatlarına dağıtıldı.
BABAM ÖLÜNCE ÇALIŞMAYA BAŞLADIM
- 1986'da babam ölünce çalışmaya başladım. Gazete ilanıyla işe girdim. Dalan'ın İstek Vakfı Okulları'na yemek dağıtıyordum
SABAH GAZETESİ YILLARI
- Beni Sabah Gazetesi'ne Ali Kur isimli bir öğretmen gönderdi.
- Sabah'ta Tevfik Yener'in yanında ofisboy olarak çalıştım, getir götür işleri yapıyordum.
FETULLAH HOCA
- Köken olarak Çorumluyum, namaz kılıyorum. Ayazağa'da din dersi alıyordum
- Fethullah Hoca bir vaaz verdi, doğal olarak etkilendim"
- Kırklar Öğrenci Yurdu vardı Boğaziçili öğerncilerin kaldığı Fetullah Hoca yurduydu.
- Fetullah Hoca, ergenlikten sonra kesmez daha radikal bir arayış içine girersiniz.
- Samanyolu TV'de Doruktakiler diye bir program yaptım.
VELİ KÜÇÜK
- Veli Küçük, milletvekili bakan olsa ona herkes muhalefet edebilir. Ama şimdi hiç kimse müdahale edemiyor. Karanlık kalmayı tercih ediyor…
- Veli Küçük tırışkadan bir general ama general Müldür bile her istediğini yapıyordu.
- General Küçük'ün grubunun adı Ergenekon'dur. Bütün bu askeri sivil cuntaya Ergenekon denir.
- Veli Paşa gönüllerde taht kurmuş bir insandır.
- Tansu Çiller Veli Küçük'le görüşmek istedi ama o yanaşmadı. Doğan Güreş'in bile Veli Küçük kadar havası yoktu.
- Mehmet Eymür ile Yeşil’in arası iyi değildir. Fakat Veli Küçük onun için patrondur.
ADNAN HOCA İSRAİL'İN ADAMI
- Veli Küçük Adnan Hoca'nın İsrail tarafından finanse edildiğini söyledi.
- Adnan Hoca, Mersin'deki çiftliğine Veli Paşa'yı davet etti. Ama o gitmedi. İsrail'in propagandasını yapıyor diye kızardı.
HİZBULLAH'I BAŞIMIZA KOMAN PAŞA BELA ETTİ
- Veli Küçük Hizbullah lideri Velioğlu'nun ölmediğini söyledi.
- Hizbullah askerlerin kontrolü altındaydı
- Hizbullah’ı JİTEM organize etti. Akşamları jandarmada eğitim veriliyordu. Veli Paşa buna karşı çıkıyordu.
- İrfan Çağrıcı'yı İran İsrail Türkiye ortak kullandılar.
- Hizbullah'ın bölünmesinden ve şehre göçünden sonra Hizbullah'ı kimin desteklediğini bilmiyorum. Ama askerin kontrolünde olduğunu biliyorum. Bunu Veli Paşa da Doğu Perinçek de söyledi.
ERGENEKON ÖRGÜTÜ
- Ergenekon sizin bildiğiniz gibi MHP'lilerin demir dövdüğü bir şey değil. ABD'nin örgütlediği bir grup
- Veli Küçük ve diğer askerler de Ergenekon örgütlenmesi içinde
- Ergenekon örgütlenmesinin sağı solu yok
- Perinçek PKK'nın Türk gladyosu içindeki adamı
- Bendeki taslakta Ergenekon'un ilkeleri yok
- General Küçük'ün grubunun adı Ergenekon'dur. Bütün bu askeri sivil cuntaya Ergenekon denir.
- Ergenekon Lobi'nin mutlaka evimdeki fotokopisini alın.
- Ergenekon'a sadece devletten değil, işadamlarından ve mafyadan da kaynak akıyor.
- Ergenekon'un İran, Azerbaycan ve Ortadoğu'da da örgütlenmesi var.
- Ergenekon'un amacı Türkiye'yi ele geçirmek miydi? Bilmiyorum ama her yerde örgütlendiler.
ABDULLAH ÖCALAN
- Veli Küçük, Kenya'da yapılan operasyona karşıydı.
- Abdullah Öcalan, normalde Moskova’dayken teslim olacaktı. Türkiye’ye gelecekti. Veli Paşa, Öcalan’ın bu şekilde
gelişine karşıydı. Hatta Doğan Erbaş "İntihar etsin şerefsiz gelmesin öyle" demiş.
- PKK Lübnan'da Çevik Bir ile görüştü. Pazarlık yapmışlar ama Bir 1-0 yenilmiş.
ÖLÜ YEŞİL ONLAR İÇİN İYİ DEĞİL
- Yeşil'in Mehmet Eymür ile arası iyiydi.
- Mehmet Eymür'le Veli Küçük'ün arası iyi değildi.
- Veli Küçük Yeşil için patrondu, Veli paşa işaret etmezse kimse Yeşil'i öldürmez. Yeşil'in ölü bir hayalet olması Veli
Küçük'ün daha çok işine yarar.
KUZEY IRAK
- Veli Küçük'ün Kuzey Irak'ta okulu vardı
- Habur'da sınırdan geçen tankerler vardı. Gümrükçüler onları sınırdan geçiriyordu. Habur'dan 12 bin silah Talabani'ye
12 bin silah da Barzani'ye götürdük. Bir otelde bekledik geldiler aldılar bizi...
CEM ERSEVER
- Ersever'in JİTEM 4. Bölge Komutanı olduğunu biliyordum. Ama hiçbir zaman muhalif değildi. JİTEM Komutanı Cem
Ersever'i tanımıyorum. Kimse Güneydoğu'da kalmak istemezdi ama Cem Ersever orada kaldı
- Veli Paşa Cem Ersever'i İzmit'e çağırdı ama gitmedi. Cem Ersever'i tasfiye eden Veli Küçük'tü
CUMHURİYET GAZETESİ
- Çevik Bir Cumhuriyet gazetesine maddi yardım yaptırdı.
- Cumhuriyet Gazetesi’ni mahvettiler. Bu gazeteyi bunlar mahvetti.
SABANCI SUİKASTI
- Sabancı cinayeti DHKP-C Lideri Dursun Karataş'a ihale edildi. Hedefteki isim Özdemir Sabancı'ydı.
- DHKP-C polis kontrolünde bir örgüt haline geldi.
- Sabancı cinayetinin ardından Sabancılar eski istihbaratçılarla bir dedektifler ekibi kurdu. Fehriye Erdal'a Sabancı
Center'da çalışması için referans veren Hüseyin Kocadağ'dır. Sabancı cinayetiyle ilgili dosyaları bana Perinçek verdi.
Hatta o binaya suikasttan sonra ilk giren bir Sabah muhabiridir.
http://video.milliyet.com.tr/default.asp?id=24121