Efenim, malumunuz bu site Yerel Seçimler üzerine çok fazla laf etti, etmeye de devam edecek bu gidişle. Bu sitenin Yazarları -
ki umarım bu yazıyı okuduktan sonra “titrerler ve kendilerine gelirler” bu konu üzerine yoğunlaşırlar :] zorlama yok yani :>- bir çok konuda olduğu gibi Yerel Seçimler üzerine de kafa patlatacaktır. Biz yerel seçimlerin takipçisi olacağımızı okuyucularımıza birkez daha deklare ediyoruz:
Neyse..
Siyasi etiğin olmadığı yerde “siyasi çakallıklar” başlar. -
Serkan’ın Atasözü defterinden- Haberleri izlediğiniz zaman, siyasi ahlaka sığmayan gövde gösterileriyle halkı ve halkın “sinir”lerini hoplatan -
acaba gerçekten hopluyormu çok merak ediyorum- kah güldüren, kah ağlatan hatta ve hatta “dumur”a uğratan durumlar oldu ki, yeme de yanında yat. Geçen seçim dönemlerine bir “flashback” yaptığımız vakit nelerle karşılaştığımızı hatırlarsınız herhalde.
Bugün aslında yazı yazma gibi bir niyetim yoktu. Taa ki saat 23′ü gösterene ve haber sitelerinde “
AKP Urfa Belediye Başkanı İstifa Etti” Flash haberine kadar. Haberi okudukça, politik çıkarla, politik bağlılık arasındaki ince olayı anlamaya çalışıyordum. Veya politik çıkarla, a-politik ‘xayin’lik arasındaki zoraki birlikteliği… Sonra, Google’a şöyle bir soru sordum “
belediye başkanı istifa etti“. Anladım ki, sadece Urfa’nın belediye başkanı istifa etmemiş. Ondan önce çok kişi istifa etmiş. Daha düne kadar, parti başkanlarının elini eteğini öpmek için kuyruğa dizilenler, bir anda çıkarları bozulunca küsüp istifa ederler. Bu siyasi ahlaksızlıktır. Amaaaa!!! Politik ahlaksızlık ancak ve ancak burjuva partilerine yakışmaktadır.
“Ben halkıma ve Partime ihanet etmem” diyenler, bugün o partiyi ve halkı çok rahat bir şekilde çiğneyebiliyor. Burjuvazinin ve onun yarattığı siyasi etik anlayışının gideceği son durak tarihin çöp sepetidir.
NOT : MART AYINDA ÇÖP SEPETLERİMİZİ HAZIRLIYORUZ!