Hawar oy hawar diyesim var….Valla bıktım,sersemleştim.
Böyle rezalet olur mu? yakışıyor mu? evet olur..evet çokta yakışır.
Neden?
Burası Burkina Yeni Faso’nın kardeş ülkesi..Turkiye.
Neden çokça yakışıyormuş?
Ee burokrasinin böyle boktan olduğu başka kaç yer biliyoruz ki..
Kon kon dan dan ergenekondan bahsetmeye çalışıyorum.Keşke teletabi kardeşler buna el atsaydı.Böyle güneş çıksa ve tüm ışığı ile boğsaydı bu saçmalalıkları sonra kardeşler layy laay dese ve “aaa bak bu kenelere..artık bize erkenekonmayacaklar” deseler..Bende “oo xweyişşş” desem..
Ergenekondan zerre bişi anlamamış olan ben;kendimce muhim bir şifreyi çözdüm.Mit ile paylaşmadan önce buraya yazmakta fayda görüyorum.
Önce bir soru ile hafıza tazeleyelim.
+Yıllar önce bir zat çıktı ve dedi ki; asmayalımda besleyelim mi? bu özlü söz kime aittir?
a)Süleyman demirel
b)Mareşal fevzi çakmak
d)Sebgetullah Seydaoğlu
d)Kenan evren
..
Bilmiş olduğunuzu varsayaraktan ve “Slumdog Millionaire”ye bağlantı (özellikle “slumdog” kısmı konumuzu ilgilendiriyor) cevabı bende vermek istiyorum: “D”
Meğerse adam yıllar önce bu ergenekonun şifrelerini vermiş.İnsanlar ikiye ayrılacaktı.Astıklarımız ve beslediklerimiz.
İşte asılanlar asıldı,asılma kategorisine giripte;asılmaya vakit bulamadıklarını da kurşuna dizdiler,infaz eettiler,sürgün ettiler vs.
Bunları biliyoruz.Ama bilmediğimiz bir şey var: Kimi beslediler?
İşte cevap biliyorum artık.Bu besledikleri adamlardır bugün zirt pirt gözaltına alınan.Baksanıza çoğu askeri kökenli subay,albay,komutan,asker..maşallah maşallah Allah artırsın!
Adamlar artık nasıl beslendiyse,ne zıkkımın kökü verildiyse hepsi birer canavar olup çıkmış,psikopat kesilmişler.Çok beslendiklerinden dolayı karınları doyduğu için , israf etmek yerine de yerin altına bir kısım malzeme koymuşlar.O arazi senin bu arazi benim.Yarın lazım olur diye.
Milletin psikolojisini bozdunuz lan! Artık çiftçiler birbirine “kesin bunun araziside ergenekoncudur” deyip,şüphe manyağı kesilecekler birbirlerini ihbar edecekler.
Şehirlerde herkes gözaltına alınma sırasını bekliyor.Şuan 3 kişiden 4′u ergenekondan gözaltına alınma olasılığı var.Matematik bile dayanamadı bu işe..
Sözün özü “Xwedê bela te bide
Ergenekon!” demeden edemiyorum..